1 000 000 downloads og blogg!

Updated: Oct 24, 2020

- Dette var jammen på tide, mener forhåpentligvis noen...


Avhørt er nå hørt 1 million ganger

Siden podcasten startet opp i mai 2019 med den ville historien om Tore Karlsen og "Helvetesturen", har den fått flere og flere trofaste lyttere. Og etter at den byttet navn fra INSIDERpodden til Avhørt, har det tatt helt av. Bare siden slutten av juli 2020 har podcasten blitt lastet ned 700.000 ganger.


Daglig leder Helge Moldver i Lier & Mol er glad i tall og har regnet litt på hva én million lyttere tilsvarer i antall meter hvis man tar utgangspunkt i at gjennomsnittshøyden er 1,75 meter. -Hvis alle våre lyttere hadde lagt seg ned og på linje, tilsvarer det avstanden fra Lindesnes til Nordkapp, ler Moldver noe usikkert.


Man kan trygt si at podcasten Avhørt skiller seg ganske mye fra de andre podcastene der ute, og mange av historiene som fortelles er, for å si det mildt, kontroversielle. Men det ser ikke ut til å bekymre Moldver nevneverdig. - Frykter du represalier fra de dere legger dere ut med? - Vi lar ikke noen trusler skremme oss fra å forfølge historiene så langt som mulig, svarer Moldver, selv om balltreet han alltid har ved sin side kanskje forteller en litt annen historie.

“Hvis alle våre lyttere hadde lagt seg ned og på linje, tilsvarer det avstanden fra Lindesnes til Nordkapp”.

Siden den beskjedne oppstarten har Avhørt flyttet inn i luksuriøse lokaler på Bislett og fått en ansatt, nemlig kreativ leder Lars Christian Nygaardstrand. Nygaardstrand har jobbet på en rekke store og kjente TV-produksjoner og hevder at det var han som hadde ideen til TV-serien Truls a la Hellstrøm.

– Stemmer det, Nygaardstrand?

– Det er helt korrekt. Gift ved første blikk var også min idé, humrer han og utdyper: - Den ideen fikk jeg da jeg etter lang tids meldingsutveksling på internett endelig møtte kvinnen jeg er gift med i dag. Til tross for at hun er et hode høyere enn meg og har større skostørrelse, så var det om ikke gift ved første blikk, så kjærlighet ved første blikk. – Hvordan er det jobbe med en podcast som sikkert provoserer mektige og innflytelsesrike mennesker? – For det første så bor jeg på Mortensrud og er vant til å snike meg rundt hushjørnene og ligge lavt i terrenget. Dessuten er jeg som tidligere nevnt gift med en kvinne som de færreste tør legge seg ut med, så du kan jo si at jeg har en livvakt boende hos meg, avslutter Nygaardstrand.Stein Morten Lier er AVHØRTs selverklærte ansikt utad og kjent fra TV-serien Insider som går på TVNorge og MAX. Han har i en årrekke oppsøkt kriminelle miljøer og blitt med på diverse heistaturer med usikker utgang.

Lier påstår at det var han som kom på navnet AVHØRT, men der er juryen fortsatt ute, og Moldver har bestemt seg for å anke avgjørelsen hvis retten beslutter at det medfører riktighet. – Aller først Lier, så er du veldig glad i ordet «liksom». Bruker du det bevisst, eller er det bare en type talefeil? – Liksom antyder jo at noe bare er for lek, og selv om vi tar podcasten dønn alvorlig, er det ikke fritt for at vi synes at det er veldig gøy og at det mye av tiden framstår som lek, smiler Lier. – Du er jo en type som det ikke akkurat oser selvironi av. Tar du deg selv litt for høytidelig? – Jeg ler mye. Kanskje ikke hver dag, men i hvert fall annen hver dag. -Ja, men ler du av deg selv? – Jeg ler mye av andre, svarer Lier uten å le.


Og med tenker jeg det er på tide å avslutte intervjuet og forlate lokalene. Stemningen er litt anstrengt og alle tre signaliserer tydelig de er veldig opptatt med å jobbe.

413 views0 comments

Recent Posts

See All